top of page

2024 Festivalito

IMG-20210731-WA0028.jpg

PROGRAMMA

4-6 augustus 2023

Gros-Fays, 5555 Bièvre

Een weekend met 

- Feestelijke muziek

- Oude muziek

- Traditionele muziek van d' Ardennen en ver weg

- Argentijnse tango

- Latino

- Flamenco

VRIJDAG feest  ZATERDAG ontdekking ZONDAG zindering

Openingsconcert vrijdag om 19u30

GridArt_20240521_125309262.jpg

Trance Formation

Fanfare         

..als een shot rum in de jungle, op vrije wandel door Bollywood of als liefde op het eerste gezicht in Kaapverdië!

Deze fanfare brengt het ritme van een bontgekleurde wereld en levert zinderende en ongebruikelijke muziek, doordrenkt van tropische energie.

Zang, blazers, gitaar, drums en contrabas, voor een warme mix die je rechtstreeks naar de zon brengt! Feest verzekerd op vrijdagavond.

Alizarina.jpg

Alizarina

Japan

Na ervaring te hebben opgedaan als dj en bovendien te participeren in verschillende muzikale bezettingen, ging Keyaki op zoek naar meer tribale en traditionele klanken. Hij reisde als straatmuzikant de wereld rond, startte daarna een veelbelovende solocarrière en speelde op tal van grote festivals. Dit eenmansorkest zal je niet onberoerd laten..

Grégoire Tirtiaux.jpg

Ensemble Irini

Oude Muziek

Ensemble Irini, gevestigd in Marseille en in 2015 opgericht door Lila Hajosi, specialiseert zich in vroege sacrale muziek uit Oost en West, tussen Rome en Constantinopel. Met een polymorf ensemble, zonder sopraan, belicht Irini het Renaissance-repertoire met frisse, warme en diepe kleuren. Perfect voor een ochtendmijmering bij een 'aperitiefje', diep in het bos ...

lieselot_de_wilde-by-kurt_van_der_elst.jpg.webp

Wilderness 

Flamenco

"Son y cante" dompelt ons onder in de flamenco-muziek dat traditie en vernieuwing vermengt. Juan el Torre zal ons verrukken met een breed scala aan traditionele liederen van alle kleuren - verdriet, vreugde, tragedie, feest, liefde... Manuel Sanchez voert ons mee doorheen de melodieën van zijn hobo en Marc Ruiz de Anna maakt de brug met zijn gitaarbegeleiding en zijn geluid dat rechtstreeks afstamt van Jerez de la Frontera, de bakermat van deze wereldlijke kunst.

abdullah-miniawy.jpg

Abdullah Miniawy

Argentinië

Jonatan Alvarado werd geboren in Mercedes, in de provincie Buenos Aires, Argentinië. De eclectische muzikale rusteloosheid van Alvarado leidde al tot uiterst uiteenlopende projecten. Toch vertrekt hij altijd van historische bronnen, bogend op het gebruik van historische instrumenten. Alvarado's eerste soloplaat, "Pajarillos Fugitivos"  centreert zich op Spaanse liederen, weg van huis en integreert elementen van literaire tradities uit de XVIe en XVIIe eeuw afgewisseld met Spaanse volksliederen. De muziek is rijk aan eeuwenoude ontleningen, kruisingen en bestuivingen tussen culturen die van nature ook eigen zijn  aan de gevarieerde, bonte identiteit van de oude Amerikaanse koloniale gebieden en hun volkeren.

Violons de BXL_edited.jpg

Les violons de Bxl

Colombia

Luister en dans, maar ervaar ook vooral het Afro-Colombiaanse repertorium van de Caribische kust: op het podium staan drie ritmische en melodische trommels in vraag en antwoord met de stemmen. Op het smeltpunt van Afrikaanse, inheemse en Spaanse tradities smeedt deze muziek een onweerstaanbare kracht waarin de dans grenst aan de roes.

IMG_20210803_233511_118.jpg

Open Mic

festivalito

Asad.jpg

Asad Qizilbash

Folkgetinte franse chanson 

Singer-songwriter van de groep Coïncidence, die zowat overal in de Franstalige wereld, in Vlaanderen en zelfs in Scandinavië heeft gezongen... Duthoit componeerde met Jean-Louis Deaulne, deelde het podium met Dick Annegarn, zong met Gabriel Yacoub en met Tri Yann. Hij bracht een opname met de Vlaamse folkgroep Laïs en trad tijdens een Fins folkfestival onder de middernachtzon op. Na een passage vorig jaar langs de open mic van het festivalito vragen we naar meer!

Erik & Filobarocco.jpg

Filobarocco

Wallonië

La Crapaude is een vrouwelijke zanggroep die verankerd is in de liederen van Wallonië. Te dezer gelegenheid verschijnen de vrouwen in een gloednieuwe, intiemere versie als vocaal duo. Met ritmische en beeldende arrangementen brengen ze ons gezongen erfgoed weer tot leven. Op scène begeleiden de stemmen elkaar op talloze manieren naar een wervelende evocatie van de landschappen e verhalen van Wallonië. La Crapaude blaast deze weinig bekende vocale traditie nieuw leven in.

Tcha Limberger.webp

Tcha Limberger

Iran

Geboren in Lorestan, West-Iran, werd kamancheh-speler Mostafa Taleb betoverd door de zang van zijn moeder in de hooreh-stijl, een onderdeel van de maqami-muziek, de oudste muzikale traditie in Iran, die al duizenden jaren mondeling wordt doorgegeven. Een andere inspiratiebron was de volksmuziek uit Lorestan, die elke fase van het leven begeleidt, van geboorte tot dood. Aan de vooravond van een  tournee met Jordi Savall vereert Taleb met zijn soloprogramma UNITY het festivalito met een bezoek.

bottom of page